Bo lättskött och modernt med närhet till Torekov!

SOMMARERBJUDANDE! Ett sommarparadis i ett genuint område med karaktäristiska skånehus med branta takvinklar och lertegel framtagna av den välkände Torekov-arkitekten och formgivaren Stephan Gip. Här får du ett modernt och lättskött hus med tillgång till tennisbana, utomhuspool och orangeri. Golfbana, havet, byn och naturen finns på promenadavstånd, här kan du leva bekymmersfritt. Nu med en sommarrabatt på 100,000 sek.

Ekdahls Lycka 20A

Torekov
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea
91 Kvm
Pris
3 700 000 kr

Ansvarig Mäklare

Oskar Persson
Oskar Persson
Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Fakta

Allmänt

Boarea:
ca 91 Kvm (Säljarens uppgift)
Area kommentar:
Boarea enl. lgh utdrag 90 Kvm.
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr.:
20
Kommun:
Båstad
Skattesats:
31.41%
Område:
Torekov

Byggnad

Byggnadstyp:
1 1/2 plans parhus
Byggnadsår:
2017
Fönster:
Isolerglas
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud:
Fiberkabel via Bjäre Kraft, bostadsrättshavare tecknar själv abonnemang

Ekonomi

Avgift:
3 298 kr/mån
Andelstal, ägande:
1.6949%
Andelstal, avgift:
1.69%
Förening:
Brf Bjäreterrassen 2
Nettoskuldsättning:
676 231 kr

Uppvärming och energi

Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump med vattenburna radiatorer
Energideklaration:
Behövs ej

Driftskostnader

Total driftskostnad: 14 885 kr/år, varav:
Värme:
14 885 kr/år
Kommentar:
Posten värme avser även hushållsel och är beräknad på en årsförbrukning om 5 954 kWh. Kostnad för hemförsäkring och ev. bredband, TV och telefoni tillkommer.

Beskrivning

FÖRENINGEN

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen registrerades 2012 och består totalt av 59 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheterna Båstad Varan 9:59 till 9:61, Båstad Varan 9:65 till 9:76 samt Båstad Varan 9:77 till 9:93 med därpå uppförda byggnader. Fastigheternas adress är Ekdahls lycka och Alfred Svens väg i Torekov.

Föreningens ekonomi
Föreningen höjde avgifterna med 3 % oktober 2022 samt ytterligare 7 % 2023-01-01.

Engångsavgifter i samband med överlåtelse: Föreningens stadgar medger uttag av pantsättningsavgift (1 % av gällande prisbasbelopp) betalas av pantsättaren och överlåtelseavgift (2,5% av gällande prisbasbelopp) betalas av köparen.

Ekonomisk förvaltning av Ludvig & Co Båstad.

Underhåll och renoveringar
Inga kända planerade större underhålls- renoveringsarbeten då byggnaderna har nybyggnadsår 2017.

PARKERING OCH TRÄDGÅRD

1 parkeringsplats. Trädgård med stensatt uteplats och rymligt förråd, perfekt för trädgårdsredskap eller förvaring. Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen disponerar tillsammans med Brf Bjäreterrassen ett rogivande orangeri med plats för upp till 40 sittande gäster när huset inte räcker till, perfekt för det stora sällskapet. För rekreation finns en privat tennisbana i världsklass samt ett trevligt poolområde för föreningens medlemmar.

VÄGBESKRIVNING

Bjäreterrassen ligger längst ut på Bjärehalvöns spets i lugn och rogivande miljö i utkanten av Torekov. Hit tar du dig enkelt med både tåg, buss, flyg och bil. Närmaste flygplats ligger i Ängelholm och hit går inrikesflyg från såväl Bromma som Arlanda och från flygplatsen är det sedan en 30 minuters bilfärd ut till Torekov. Närmaste tågstation är Båstad nya station som har förbindelser både norrifrån och söderifrån. Från tågstationen kan du ta ta bussen eller bilen, och du får räkna med en färd på mellan 20-45 min.

Planritning & Rumsbeskrivning

RUMSBESKRIVNING

Bottenvåning:
Hall med klinker på golvet. Rymligt badrum med kaklad duschhörna och tvättmaskin. Kök och allrum i öppen planlösning med utgång till uteplats och liten trädgårdstäppa. Allrummet kan för den som önskar med enkla medel delas av för att få ett sovrum även i bottenvåningen. 

Ovanvåning:
Hall/arbetshörna med takkupa. Två rymliga sovrum med takfönster i vardera. Ena sovrummet har dessutom ett charmigt gavelfönster samt en klädkammare och det andra har bra utrymme för att skapa gott om förvaring. Badrum med kaklad duschhörna.

Karta