logo
bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg
leftBg rightBg

En resa med målsättning att ha tre nöjda parter!

Vill du också vara en stor kund i ett litet företag så har du kommit rätt. Vi på Jakobssons verkar i det område som vi kan bäst, vår hemort. Första kontakten med oss och det pirrar kanske lite i magen
av olika anledningar, men vi hjälper dig på resan. Vi besöker din fastighet och går igenom den samt lämnar en kostnadsfri muntlig värdering. Vi pratar igenom juridiska och praktiska frågor, tittar igenom ritningar och annan dokumentation. Därefter kommer vi fram till hur vi på bästa sätt skall ge din
fastighet optimala förutsättningar för att hitta rätt köpare. För oss på Jakobssons är inget uppdrag för
litet eller stort.

Vi upprättar ett förmedlingsuppdrag oss emellan och skapar en objektsbeskrivning med faktainformation att överlämna till spekulanter och blivande köpare. Vi påbörjar vår marknadsföring, så som vi har kommit överens om, vilket både kan vara officiellt eller underhand, till hos oss anmälda spekulanter.

Visningen är för kunden ett av de viktigaste momenten i hela beslutsprocessen, hos oss på Jakobssons jobbar vi mest med privata visningar men vi kan också erbjuda en öppen visning. Det är viktigt för dig som säljare att förbereda din fastighet på bästa vis, då första intrycket av det blivande hemmet är av stor vikt för spekulanterna.

Vi jobbar tätt ihop med dig som säljare, och för en regelbunden dialog. Vi är skyldiga att journalföra och berätta vilka kunder som visar köpintresse och vilken köpeskilling de är beredda att betala. Dock är det alltid du som säljare som bestämmer när och till vem, du vill sälja.

När vi på Jakobssons fått dig och köparen att komma överens på vilka grunder köpet skall ske, upprättar vi ett köpekontrakt utifrån den överenskommelse vad gäller pris, tillträde, städning m.m. som ni muntligen kommit fram till. Köpekontraktet blir bindande först när alla parter undertecknat detsamma och alla eventuella villkor är uppfyllda, vilket kan vara allt ifrån ett besiktningsvillkor, till behov av ett lånelöfte eller något annat i den specifika affären.

Kontraktet är undertecknat och handpenningen är insatt på vårt klientmedelskonto. Nu är det tid att börja packa för att kunna överlämna bostaden den dag och i det skick man kommit överens om. När dagen för tillträdet närmar sig bestämmer vi, tillsammans med köparen, hur överlämnandet skall ske och vi på Jakobssons förbereder alla handlingar som skall finnas för att allt skall flyta på och bli rätt vid överlämnandet. Nycklar, dokumentation och pengar byter ägare. Vi påminner också om att det finns vissa berörda som ni bör upplysa om att ett ägarbyte skett, tex. elbolag, sophanteringsföretag, försäkringsbolag, sotare etc.

Nu återstår att deklarera din försäljning, detta skall ske året efter att du sålt din fastighet, det är kontraktsdagens datum som avgör vilket år deklarationen skall ske. Vi på Jakobssons hjälper givetvis till med rådgivning och info även här, i den mån ni behöver.

Nu kan du, med gott samvete, gå vidare till nästa fas i ditt liv, med vetskapen om att du anlitat Jakobssons, en mäklarfirma som gett dig optimala förutsättningar för en lyckad affär!

objectImage

Ängelholm Södra Utmarken, Kullavägen 75

LÄS MER >>

objectImage

Torekov Golfbanan, Lodgränd

LÄS MER >>

objectImage

Torekov, Grisslevägen & Tordmulevägen

LÄS MER >>

Båtsmansgatan 14, 269 77 Torekov . tel 0431-36 35 00 . fax 0431-36 39 65 . e-post info@jajab.se