logo
bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg bannerbg
leftBg rightBg

Mot ny adress, dags att flytta?                     

Kontakta oss på Jakobssons så hjälper vi dig att ”hitta hem”.

Finns din blivande fastighet i vårt aktuella utbud redan eller vill ni finnas i vårt register? 

Kontakta din bank redan i detta skede, de hjälper dig att hitta dina bästa ekonomiska förutsättningar och ge dig ett lånelöfte för att vara förberedd när din fastighet dyker upp.

När du hittat den fastighet som passar dina önskemål, så bokar vi en visning, tittar igenom huset och även objektsbeskrivningen med diverse fakta. När detta är klart och du vill gå vidare så försöker vi hitta de optimala förutsättningar för ett köp med säljaren. Är ni flera spekulanter kan det bli aktuellt med en budgivning. Det är alltid säljaren som bestämmer, vilket kan innebära att det inte alltid är den som lägger det högsta budet som får köpa fastigheten.

Såsom köpare skall man undersöka fastigheten för att få veta fastighetens skick. Fel och brister som man vid en omsorgsfull undersökning kan upptäcka kan man inte hävda mot en säljare i efterhand. Här kan man anlita en besiktningsman för att hjälpa till och då kan vi på Jakobssons föreslå olika besiktningsmän som verkar i området.

När allt är på plats och vi är överens om formerna, så hjälper vi på Jakobssons till med den formalia som behövs. Köpekontraktet undertecknas, viktigt att komma ihåg, är att köpet inte är klart förrän alla parter signerat detsamma. Därefter betalas normalt en handpenning om 10 %, sen är det bara att invänta den dag man överenskommit som tillträdesdag. Passa på att förbereda din resa mot ditt nya hem så långt du kan.

När tillträdesdagen kommer bokar vi en tid för när fastigheten skall överlämnas. Den dagen kanske säljare och köpare möts på fastigheten innan tillträdet, för att titta igenom att allt överensstämmer med vad man tidigare kommit överens om. Därefter är det tid för den ekonomiska uppgörelsen och nycklarna att överlämnas. Detta kan ske på vårt kontor, Båtsmansgatan 14 i Torekov eller på någon bank i närområdet.

Nu återstår bara att flytta in och njuta av ditt nya hem!

objectImage

Ängelholm Södra Utmarken, Kullavägen 75

LÄS MER >>

objectImage

Torekov Golfbanan, Lodgränd

LÄS MER >>

objectImage

Torekov, Grisslevägen & Tordmulevägen

LÄS MER >>

Båtsmansgatan 14, 269 77 Torekov . tel 0431-36 35 00 . fax 0431-36 39 65 . e-post info@jajab.se